Jdi na obsah Jdi na menu
 


o škrečkoch

Škrečok džungársky (Phodopus sungorus, Pallas, 1773) je malý hlodavec z podčeľade chrčky, pochádzajúci pôvodne zo stepí južnej a strednej Sibíri. Je zaujímavý neobvyklým správaním samca, ktorý asistuje samičke pri pôrode a pomáha jej starať sa o mláďatá. Dorastá do dĺžky 9 cm a dožíva sa maximálne 3 rokov.[1]

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář